Om oss

Vår vision

Herbox är mer än ett företag som erbjuder dispensers med mensskydd.

Vi vill skapa ett samhälle där kvinnors behov tas på allvar. Ett samhälle där kvinnor känner sig trygga och där kvinnor vågar ta plats. Alla som har mens är inte kvinnor, och alla kvinnor har inte mens, men i grund och botten är mensrelaterade ämnen ändå en kvinnofråga.

I flera länder får tjejer som har mens inte gå i skolan och kvinnor som menstruerar får inte vistas i köket. I Sverige finns det en tabu och skam kring mens och även om vi idag har kommit en bra bit på vägen så har vi också en bra bit kvar. Att tillgängliggöra mensskydd är ett av många små steg för ett jämställt samhälle.

Vår historia

Herbox idé är sprunget ur ett självupplevt problem, där vi många gånger hamnat i obekväma situationer på grund av mens och avsaknaden av mensskydd.

2019 studerade vi i San Diego där vi gick på ett enormt campus och började reflektera över problemet. Hur kommer det sig att en så stor andel av jordens befolkning menstruerar, och ändå saknas mensskydd på de allra flesta toaletter? Vi insåg snabbt att detta är ett problem många tjejer och kvinnor känner igen sig i, samtidigt som de företag som velat erbjuda gratis mensskydd har saknat en bra distributionslösning.

Efter hemkomsten från San Diego 2020 kontaktade vi ett företag inom produktutveckling som hjälpte oss att ta fram den lösning vi hade i huvudet – dispensers med mensskydd, med en inbyggd tidsfördröjning för att förhindra svinn, och på så sätt hjälpa företag och organisationer att tillgängliggöra mensskydd.

Tillsammans skapar vi en tryggare miljö för kvinnor.

Tillgänglighet

Vi strävar efter att göra mensskydd lika tillgängligt som toapapper. Med andra ord, en självklarhet på toaletter.

Hållbarhet

Det är viktigt för oss att endast arbeta med produkter och processer som som värnar om vår planet.

Trygghet

Vi vill erbjuda en enkel och bekväm lösning, för att kvinnor ska känna sig trygga vart de än befinner sig.