Hoppa till huvudinnehållet
det-skiljer-sig-nästan-10%-mellan-kvinnor-och-mäns-löner-pexels-cottonbro-studio-9834925

Det skiljer nästan 10% mellan kvinnor och mäns löner enligt en artikel publicerad på ekonomifakta.se

Det finns många anledningar till varför det ser ut som det gör i dagsläget, dels strukturella och demografiska anledningar, men även utbildningsgrad, föräldraledighet, vabb och yrkesval är en del av förklaringen. Men enligt ekonomifakta.se så är där 4,5% löneskillnad som än så länge är oförklarad. Är det faktiskt bara för att man är kvinna?

Har-du-någon-gång-stannat-hemma-från-ditt-arbete-eller-skolan-på-grund-av-mens

Har du någon gång stannat hemma från ditt arbete eller skolan på grund av mens?

I så fall är du långt ifrån ensam… “Var femte kvinna har stannat hemma från jobbet på grund av mens. Bland yngre kvinnor är andelen ännu högre, var fjärde. Det visar en undersökning som Arbetet låtit Kantar Sifo genomföra 

Enligt Lena Marios gynekolog och forskare vid Karolinska Institutets institution för klinisk forskning och utbildning vid Södersjukhuset så finns det framförallt två huvudfaktorer till att kvinnor stannar hemma på grund av mens. Dels att kvinnor har svåra smärtor, men även rikliga blödningar vilket kan göra det svårt att vistas utanför hemmet.  

Kan frånvaro på grund av mensrelaterade problem vara en utav många dolda anledningar till att kvinnor har en lägre lön än män?

Dispensers-för-mensskydd-är-svaret

Dispensers för mensskydd är svaret!

Med hjälp av Herbox kan arbetsgivare förenkla situationen för sina medarbetare genom att tillhandahålla mensskydd på arbetsplatsen vilket kan minska sjukskrivningarna kopplat till menstruation avsevärt.

Vill ni som arbetsgivare ta nästa steg i ert hållbarhetsarbete? Kontakta då oss här nedan!

Kontakta oss

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.