Har en fråga?

Vi har samlat de vanligaste frågorna om Herbox och deras svar åt dig!

Sektion A) Om Herbox

1: Vad är Herbox?

Herbox  arbetar för att hjälpa företag, skolor och organisationer att tillgängliggöra mensskydd. Genom våra smarta dispensers med tillhörande mensskydds-abonnemang kan mensskydd erbjudas på ett smidigt och hållbart sätt, precis som att toalettpapper erbjuds idag. Tillsammans skapar vi en mer inkluderande, trygg och jämställd miljö. Ingen ska behöva lämna skola eller arbetsplats på grund av att mensskydd inte finns tillgängligt när man behöver det.

2: Vad innehåller Herbox tamponger?

Herbox tamponger är gjorda av 100% ekologisk bomull och kommer från vår samarbetspartner Renée Voltaire.

Alla våra tamponger är därmed helt fria från onödiga ämnen som parfym, plast, syntetiska material, kemikalier och besprutningsmedel.

3: Hur arbetar Herbox med välgörenhet?

Herbox vill arbeta för kvinnors rättigheter på flera olika sätt.Därför skänker vi 1% av vår vinst till välgörenhetsorganisationen Kvinna till Kvinna, som finns i över 20 olika länder och kämpar för varje kvinnas rätt till en trygg framtid.

4: Hur arbetar Herbox med hållbarhet?

Herbox arbetar för att våra processer och produkter ska vara hållbara både för miljön och för människorna.

– Alla våra dispensers är lokalt producerade lokalt i vår fabrik i Göteborgsområdet
– Alla våra tamponger är gjorda av 100% ekologisk bomull. Snällt mot både miljön och kroppen
– Vi arbetar med en cirkulär affärsmodell där vårt mål är att återanvända så mycket material som möjligt vid en trasig dispenser
– Genom att tillgängliggöra ekologiska mensskydd bidrar vi till två av FN:s hållbarhetsmål: Nummer 3 för hälsa och välbefinnande och nummer 5 för jämställdhet

Sektion B) Prenumeration

1: Hur många dispensers kan vi beställa?

Ni kan givetvis beställa så många som ni önskar!  Ni är varmt välkoma att kontakta oss på info@herbox.se för en skräddarsydd order.

2: Ingår tamponger vid köp av dispenser?

Vid beställning av dispenser(s) väljer ni själva ett tillhörande tampongabonnemang som passar storleken på er organisation/antalet kvinnor. Vi skickar därefter löpande ut påfyllning av mensskydd en gång var sjätte månad.

3: Vem fyller på dispenserna?

Herbox vision är att mensskydd ska finnas tillgängligt på ett lika självklart sätt som det finns toalettpapper, och inte ses som någon lyxprodukt då det är ett högst grundläggande behov. Därför erbjuder vi ingen påfyllnings-service utan påfyllning av mensskydd sker precis på samma sätt som påfyllning av toalettpapper, av tillexempel lokalvård.

Herbox dispenser har nivåindikatorer på framsidan och tar ca 1-2 minuter att fylla på. Ni får också med en tydlig instruktion om hur det går till.

4: Kan jag hyra Herbox dispensers tillfälligt?

Det går jättebra att hyra våra dispensers tillfälligt!

För event eller andra tillställningar går det bra att hyra Herbox dispensers under en begränsad tidsperiod.

Kontakta oss på info@herbox.se så fixar vi en offert.

5: Hur många dispensers behöver vi?

Det bestämmer ni givetvis helt själva. Vissa organisationer väljer att sätta upp dispensers på alla toaletter medan andra väljer några utvalda platser att placera ut dem på – som på de största toaletterna, vid toalettbås, eller i tjejernas omklädningsrum t.ex.

Välj själva vad som känns bäst för er. Ni kan kan alltid börja med ett färre antal dispensers för att sedan beställa fler allt eftersom.

6: Vilka storlekar har tampongerna?

Alla våra prenumerationer inkluderar tamponger i två storlekar – Regular och Super.

7: Är det möjligt att ändra abonnemang?

Ja, inga konstigheter!Om ni önskar upp eller nedgradera ert abonnemang är det bara att kontakta oss på info@herbox.se så hjälper vi er.

8: Hur beställer vi fler tamponger?

Hör av er till oss på info@herbox.se 🙂

Sektion C) Frakt och Betalning

1: Hur fungerar betalning?

I samband med beställning skickas en bekräftelse ut till angiven e-post. Första fakturan ställs sedan ut i samband med leverans.

Därefter skickas kommande fakturor ut i samband med utskick av tamponger var sjätte månad.

2: Vilka länder kan man beställa från?

Vi tar emot beställningar från alla EU-länder, Norge och England. Målsättningen att att skapa förändring i så många länder som möjligt.

3: Hur lång är leveranstiden?

Inom Sverige är leveranstiden 5-7 arbetsdagar. För övriga EU länder samt för Norge och England är leveranstiden 7-9 arbetsdagar.