Hoppa till huvudinnehållet
Hanna-och-linn - om -oss

Så grundades Herbox

Herbox idé är sprunget ur ett självupplevt problem när grundarna Hanna och Linn för fyra år sedan studerade i San Diego. Avsaknaden av mensskydd på de allra flesta toaletter var ett faktum, och vi frågade oss hur det kommer sig, när hälften av jordens befolkning menstruerar? Här väcktes en stark vilja om att skapa förändring där skol- och arbetsmiljöer bör vara en trygg plats, oavsett dag i månaden.

Förutom tabun kring mens förstod vi att det tidigare också saknats en bra distributionslösning för att verksamheter ska kunna erbjuda gratis mensskydd på ett smidigt, hygieniskt men också hållbart sätt. Vi kontaktade företag inom produktutveckling och produktion, och många prototyper senare fick vi fram den perfekta automaten för att kunna skapa förändring där ute på riktigt! Förutom en snygg och funktionell dispenser med en rad smarta funktioner är vi också stolta över att vi har hela produktionen lokalt och kan arbeta cirkulärt.

Nils, mensdispenser svart

Vårt förändringsarbete

Idag arbetar Herbox med tusentals företag, skolverksamheter, kommuner och idrottsföreningar där vi tillsammans skapar en ny standard i samhället. Vi skapar förändring på riktigt – mer jämställda miljöer här och nu, och sätter också ribban för framtida generationer. Att ha mens är något som berör hälften av befolkningen, att ha tillgång till fria mensskydd på toaletten bör vara en självklarhet, precis som toalettpapper.

Varje vecka hör elever, företag och beslutsfattare av sig kring hur vi räddat någons dag eller hur positiv effekt det gett i verksamheten. Våra hjärtan slår hårt för jämställdhetsfrågor och för att kvinnors behov ska tas på allvar, och att tillgängliggöra mensskydd är en del av det.

Vi vill göra skillnad i så stor och bred utsträckning som möjligt, därför skänker vi också 1 % av vår vinst till kvinnorättsorganisationen Kvinna till Kvinna som aktivt jobbar för kvinnors rättigheter i över 20 olika länder.

 

Herbox kärnvärden

Trygghet

Herbox brinner för att skapa trygga och jämställda miljöer på organisationer och verksamheter. Vi är en trygg leverantör som bygger trygga och pålitliga relationer.

Fria mensskydd, menskydds dispenser Herbox.

Banbrytande

Herbox är banbrytande och nytänkande. Vi vågar ifrågasätta gamla och förlegade synsätt och normer samt bryter ny mark för hela tiden skapa ett mer jämställt och modernt samhälle.

Passion

Vi på Herbox jobbar alla med samma passion för att göra skillnad på dagens och morgondagens generationer. Genom vår passion får vi glöd till att tillsammans driva vårt förändringsarbete.

Hållbarhet

Herbox värnar om hållbarhet i alla aspekter. Vi skapar hållbara arbetsplatser och skolmiljöer oavsett dag i månaden och arbetar endast i processer som hållbara för både miljö och människa.

om-oss

Hållbarhet som fokus

För oss på Herbox står hållbarhet i fokus och genomsyrar alla våra val, arbetssätt och processer. Alla våra dispensers produceras lokalt i Sverige och skulle en behållare gå sönder eller inte vilja brukas mer tar vi tillbaka dem för att kunna återanvända material och få in dem i produktion igen.

Alla våra mensskydd är tillverkade av 100 % ekologisk bomull vilket innebär att dem är helt fria från kemikalier, parfym, blekningsmedel och andra onödiga ämnen – med andra ord ett bra och hållbart val för både kropp och miljö!

Just nu pågår också tester då vi har som mål att år 2025 kunna tillverka våra dispensers helt i återvunnet material.

Om oss på Herbox Om oss på Herbox

Citat från våra initiativtagare

Redo att haka på förändringsarbetet?

Fyll i formuläret eller slå oss en signal för att ta reda på hur även ni kan tillgängliggöra mensskydd till just er verksamhet!