Hoppa till huvudinnehållet
MTRX rött tåg på tågstation.

HERBOX X MTRX

Förra veckan inleddes ett banbrytande samarbete där vi nu kan säkerhetsställa en mer bekväm och trygg tågresa än någonsin!

Herbox dispensers fyllda med ekologiska mensskydd sattes upp på alla MTRX tåg mellan Göteborg och Stockholm, och bäst av allt? Det är helt gratis för resenärer att ta ett mensskydd! MTRX blir nu det första järnvägsföretaget i Sverige att erbjuda alla gäster ombord gratis mensskydd vilket definitivt sätter en ny standard för tågresandet framöver. 

Maria Hofberg, kommersiell chef på MTRX säger såhär om samarbetet 

“För oss är det naturligt att ständigt leta efter sätt att förbättra komforten och servicen vi erbjuder ombord”. Vi anser att kostnadsfria mensskydd ska vara lika självklart som att erbjuda handtvål och toalettpapper på våra tåg.” Vi kunde inte ha sagt det bättre själva!

Fria mensskydd på MTRX tåg med Herbox. Mensskydds dispenser på MTRX tåg

Att vara på resande fot och få oväntad mens kan vara utmanande, det är inte kul att behöva sitta i flera timmar med provisoriska lösningar och vara orolig för att blöda igenom. MTRX initiativ skickar signaler till övriga i branschen att de både värdesätter och tar stor hänsyn till resenärernas behov. Vi hoppas att fler företag inom resebranschen ska bli inspirerade till att också ta ställning och följa MTRX fotspår. 

Tillsammans med MTRX skapar vi en resa som sträcker sig längre än från punkt A till B – en resa mot en bättre och mer jämställd framtid. Tillsammans skapar vi förändring <3