Hoppa till huvudinnehållet
Dispensers med menskydd med tamponger och bindor utspritt. En skylt med texten “Denna toalett är utrustad med mensskydd från Herbox” Dispensers med menskydd med tamponger och bindor utspritt. En skylt med texten “Denna toalett är utrustad med mensskydd från Herbox”

HERBOX X GÖTEBORGS STADSMISSION

Nu har du chansen att göra skillnad!
I samband med internationella kvinnodagen som äger rum den 8e mars gör vi på Herbox en extra insats för att främja och stötta kvinnor!

Vi på Herbox har nu valt att göra en insats under HELA mars månad! Genom att dela vårt senaste inlägg på Instagram eller LinkedIn är du med och skänker mensskydd till kvinnor i ekonomisk utsatthet genom Göteborgs Stadsmission.

För varje person som delar inlägget skänker vi ett paket mensskydd. Ett initiativ vi hoppas ska sprida styrka där vi tillsammans kan göra skillnad på riktigt och se till att utsatta kvinnor får tillgång till något så basalt som mensskydd.

Boxar med mensskydd som står mot varandra med utspridda tamponger runt om.

Detta är en satsning vi gör i samband med internationella kvinnodagen. Det är en dag som påminner oss om de kliv som tagits, avgörande saker som har skett längs vägen och om modiga och viktiga kvinnor som banat väg till där vi står idag.

Men det är också ett tillfälle att belysa de hinder och utmaningar som fortfarande existerar där ett fortsatt aktivt arbete krävs för att nå jämställdhet i samhället.

 

Men vänta, det blir bättre! Vi vet att mensskydd är både en dyr och tråkig utgift för många – så här har du en möjlighet!

Delar du vårt inlägg skänker vi inte bara ett paket mensskydd till Göteborgs stadsmission, du är också med i utlottningen av att vinna en hel ÅRSFÖRBRUKNING av mensskydd! <3

”Vi på Göteborgs Stadsmission är oerhört tacksamma för Herbox initiativ och för deras insats. I och med vår kampanj ’mensfadder’ strävar vi efter att stödja kvinnor som lever i ekonomisk utsatthet. Mensskydd är nödvändigt så det här kommer göra stor skillnad för många.” Säger Camilla Hall, Göteborgs Stadsmission.

 

Göteborgs Stadsmission värnar om människors lika värde och tillhandahåller omedelbar hjälp och långsiktig stöd för personer som lever i hemlöshet, fattigdom och social utsatthet. Deras vision är ett mänskligare samhälle för alla och tror på att alla har makt att förändra sitt liv.

Tillsammans gör vi skillnad på riktigt <3