Hoppa till huvudinnehållet
Två händer som håller i ett svart hjärta med rosa bakgrund.

Synka Mens med Vänner – Myt eller Verklighet?

Kan din mens synka med dina vänner? Utforska mysteriet bakom synkade cykler och upptäck teorierna kring ifall det bara är en myt eller verklighet. Häng med och ta reda på varför detta fenomen fortsätter att fascinera och förbrylla oss!

tjej och kille som hoppar från en båt ner till havet med berg i bakgrunden.

Bada med mens

I denna artikel djupdyker vi i ämnet bada med mens. Vi svarar på alla dina frågor och funderingar så att du kan njuta av att bada utan några som helst bekymmer. Vi diskuterar allt från det mest effektiva mensskyddet att bada med och vad som kan vara bra att tänka på innan och efter du badar, till fördelarna med att bada under sin menstruation och allt annat inom ämnet.

Herbox 🖤 Internationella Kvinnodagen

Varje år firas internationella kvinnodagen den 8e mars. 2024 års tema är ”inspire inclusion” och vi har samlat allt du behöver veta för att vara redo för den stora dagen!

Herbox-vår-vision

Vår vision

Herbox är mer än ett företag som erbjuder dispensers med mensskydd.

Vi vill skapa ett samhälle där kvinnliga behov blir taget på allvar. Ett samhälle där kvinnor känner sig trygga och där kvinnor vågar ta plats. Alla som har mens är inte kvinnor, och alla kvinnor har inte mens, men i grund och botten är mensrelaterade ämnen ändå en kvinnofråga.

 

Vår historia

Herbox idé är sprunget ur ett självupplevt problem, där vi många gånger hamnat i obekväma situationer på grund av mens och avsaknaden av mensskydd.

2019 studerade vi i San Diego där vi gick på ett enormt campus och började reflektera över problemet. Hur kommer det sig att en så stor andel av befolkningen på jorden menstruerar, och ändå saknar de allra flesta toaletter mensskydd? Vi insåg snabbt att detta är ett problem många tjejer och kvinnor känner igen sig i, samtidigt som de företag som velat erbjuda gratis mensskydd har saknat en bra distributionslösning.

 

Menscykeln-påverkar vilka-typer-av-män-en-kvinna-dras-till

5 Myter om mens

Dyk ner i vår artikel där vi avslöjar sanningen bakom 5 vanliga myter om mens. Myterna vi besvarar är; att det är vanligt att svimma vid mens, menscykelns påverkan på kvinnors attraktion av män, menscykelns påverkan på kvinnans beteende, om tampongens storlek beror på storleken på slidan och om det är farligt att träna när man har mens. Läs artikeln och se till att du har stenkoll på vad som är sant och inte!

Ta hand om din personal med fria mensskydd på jobbet

Ta hand om din personal med fria mensskydd på jobbet

För att uppnå så bra resultat som möjligt på en arbetsplats måste personalen först och främst må bra. Därför satsar företag mer och mer på att skapa trivsel för sina anställda genom att erbjuda förmåner som exempelvis gratis kaffe och friskvård. Men något som inte är lika självklart att erbjuda är fria mensskydd, konstigt tycker vi! I den här artikeln kommer du att få läsa om vad vissa arbetsplatser faktiskt väljer att prioritera i stället för mensskydd.

Varför jämställdhet inom idrott är avgörande för kvinnliga idrottare

Att vi ska kämpa för jämställdhet är en självklarhet för många, men trots att vi har gjort framsteg de senaste 100 åren har vi fortfarande en lång väg att gå. Inte minst inom idrottsvärlden. Orsakerna bakom ojämställdhet inom idrott är flera, men en av anledningarna är att det inte tas hänsyn till personer med mens. Läs vidare för att ta reda på hur stor påverkan fria mensskydd faktiskt kan ha för kvinnliga idrottare!

Mensskydd genom historien – Från mossa och gamla trasor till dagens tamponger och bindor!

Utforska hur mensskydden har utvecklats under historien, från enkla och ohygieniska material till dagens bekväma produkter. Läs om ”menspinnar” som ledde till dagens tamponger och de första bomullsbindorna. Samtidigt, i dagens värld, fortsätter kampen för att göra mensskydd tillgängliga för alla. Läs vidare för att ta del av denna spännande utvecklingsresa och de viktiga framtidsarbetet!

Hur mycket kostar mensskydd idag?

Det är nog många som känner igen sig i att det ibland är svårt att få ekonomin att gå ihop. Kostnaden för mensskydd är större än man kan tro, vilket gör att tjejer och kvinnor världen över är tvungna att gå utan mensskydd eftersom de helt enkelt inte har råd. Så tycker vi såklart inte att det ska vara! I denna artikel pratar vi mer om varför det ser ut som det gör och hur fria mensskydd kan vara en lösning till problemet.

pexels-rebrand-cities-1367276

5 anledningar till varför mensskydd ska vara gratis på din arbetsplats!

Behöver du hjälp med att övertyga din chef om att det ska införas gratis mensskydd på arbetsplatsen? Say no more – vi är här för dig! Vi vet att det kan vara knepigt att ta upp saker som behövs förbättras på jobbet men så länge du har rätt argument blir allt lättare, eller hur? I denna artikel listar vi de bästa argumenten för att skapa en mer jämställd och bekväm arbetsmiljö, så att du ska känna dig redo att gå in till chefen med självförtroende!

Vikten av att använda ekologiskt mensskydd!

Har du någonsin funderat över att vanliga tamponger är gjorda av syntetiska grejer och bleks med klor? Det är ju faktiskt lite konstigt när man tänker på det. Och vet du vad som är ännu värre? De är proppade med plast, typ polyeten och polypropen, som kommer från olja. Inte precis något som bryts ner naturligt, eller hur? Det är inte bara dåligt för vår hälsa utan även för miljön. Så varför inte överväga att använda ekologiska mensskydd istället? Smart och miljövänligt!

Employer Branding och Gratis Mensskydd

Employer Branding och Gratis Mensskydd

Visste du att det finns jättemånga fördelar med att erbjuda gratis mensskydd på arbetsplatsen? Jo, så är det faktiskt! Det bidrar inte bara till jämställdhet utan också till att skapa en positiv bild av företaget som lockar både kunder och framtida kandidater – och det är inte ens allt! I den här artikeln kommer vi att gå igenom flera anledningar till varför det ska finnas fria mensskydd på jobbet, och hur det kan bidra till en bättre arbetsmiljö för alla.

pexels-tima-miroshnichenko-7202784

Milstolpar mot jämställdhet!

Hos Herbox brinner vi för att främja jämställdheten och göra samhället mer rättvist. Vi ser fram emot dagen då gratis mensskydd blir en självklarhet och ett givet steg mot ett ännu bättre samhälle. Men hur har det sett ut genom historien? Har jämställdhet alltid varit på tapeten? Här nedan listar vi några av de största händelserna för kvinnors rättigheter genom åren.

Självklarhet med gratis mensskydd

3 konsekvenser av att inte ha tillgång till mensskydd!

Många tjejer och kvinnor kämpar fortfarande med att få tag på mensskydd, och det är verkligen ett stort problem. Genom att se till att det finns mensskydd tillgängliga på fler platser kan vi jobba tillsammans för ett mer rättvist och jämställt samhälle. Här listar vi tre konsekvenser av att inte ha tillgång till mensskydd när det behövs.

3 Girls pexels photo

5 saker du kanske inte visste om mens!

Mens är verkligen en fascinerande värld i sig och det finns redan så mycket kunskap om mens. MEN, det finns fortfarande mycket som vi kanske inte vet. I denna artikel listar vi några saker som du kanske inte visste om mens!