Hoppa till huvudinnehållet

Herbox på plats i Oslo ★

BMW Oslo Marathon är det första sporteventet i Norge som erbjuder gratis mensskydd! Det är ett stort steg mot rätt riktning för att skapa idrott på lika villkor. Lördagen den 16 september var vi på plats och såg tillsammans med BMW Oslo Marathon att alla deltagare hade tillgång till gratis mensskydd. Det var otroligt roligt att få vara där och ta del av den fantastiska energin!!!

Oslo Marathon är ett evenemang som äger rum en gång om året. Maratonet lockar löpare runt om i världen som får uppleva Oslo och dess landskap. I år var det 20 100 löpare anmälda som skulle ta sig igenom 42 kilometer. Vi på Herbox var på plats på evenemangsområdet och erbjöd fria mensskydd! Hur fantastiskt? Våra dispensers fanns monterade på flera toaletter längs loppet, bland annat vid Rådhusplatsen där alla deltagare kunde ta ett gratis mensskydd vid behov.

Edwin Ingebrigsten, tävlingsledare och marknadschef säger till BMW Oslo Marahons hemsida  ”Vi är stolta över att vara de första, men också förvånade. Det borde vara en naturlig del av alla evenemang i framtiden”

 

Hand som håller i två tamponger med rosa bakgrund.

Tydligt mål sedan start

För oss har målet sedan start varit tydligt – skapa en trygg plats där ingen ska behöva oroa sig för oförberedd menstruation samt minska stressen som uppstår när mensskydd inte finns tillgängligt. Även om vi i Sverige har kommit en bra bit på vägen har vi fortfarande en bit kvar. Initiativ som Oslo Marathon gjort visar att när vi prioriterar lika villkor i idrotten sker en förbättring både för deltagarna och idrottens generella miljö och inkludering.

Vi gör skillnad på riktigt! Det är hög tid att fler evenemang följer BMW Oslo Marathons fantastiska engagemang och banbrytande exempel för ett mer jämlikt och inkluderande samhälle. Vi är glada och stolta för att vi fick vara med under detta banbrytande event!

Gör likadant som BMW Oslo Marathon och tillgängliggöra fria mensskydd!