Hoppa till huvudinnehållet

Mensskydd i skolan

– för en tryggare skolgång

Herbox rosa dispenser på kakelvägg - Mensskydd för gäster och kunder Herbox rosa dispenser på kakelvägg - Mensskydd för gäster och kunder

Hjälp oss att förändra skolmiljön, ett mensskydd i taget! 

Välkomna till en framtid där skolor inte bara främjar kunskap och framsteg, utan också tar hand om varje aspekt av elevernas välmående. Genom att införa mensskydd i skolan kan utgifterna minskas samtidigt som elevernas välbefinnande tas i beaktande. Det kan också bidra till främjande av jämställdhet och personlig utveckling i skolan. De problem som uppstår i samband med mens i skolan är konkreta och inkluderar påverkan på elevernas prestation, förlorade skoltimmar och ekonomiska utmaningar för vissa elever. Det är nu lämpligt att aktivt hantera dessa problem och sträva efter att skapa en inkluderande och väl fungerande skolmiljö som gynnar alla. 

Mensskydd för gäster och kunder

Skräddarsy er mensskyddsdispenser!

Vi ger er möjligheten att välja precis hur ni vill!

Ni hörde rätt, valet är erat! Vilken typ av dispenser passar bäst för er? Oavsett vad ni behöver har vi lösningen! Önskas trosskydd och bindor? Eller kanske tamponger i två olika storlekar? Eller en kombinerad lösning med både tampong och bindor?

Kontakta oss för att skräddasy din offert!

Agera idag för en mer jämställd skola

Problemen relaterade till mens i skolan är påtagliga:

Det är hög tid att tillsammans skapa en miljö där dessa problem aktivt bemöts för att eleverna ska kunna trivas och lära sig på bästa sätt. Låt oss skapa en mer inkluderande och välfungerande skolmiljö som gynnar alla.

Mensskydd för gäster och kunder

Hur Herbox mensskydd förbättrar skolbesöket

Säkerställ en trygg skolmiljö med våra innovativa teknikfria dispensers som erbjuder miljövänliga menstruationsprodukter. Genom vår inbyggda tidsfunktion minimerar vi svinn och vår lokala produktion i Sverige, garanterar vi både hållbarhet och överlägsen kvalitet. Vår lösning eliminerar hinder kopplade till mensrelaterade problem, skapar en bekväm miljö och visar omtanke för elever och miljö.

Vi främjar jämlikhet inom skolvärlden genom att erbjuda kostnadsfria menstruationsprodukter, vilket ger elever trygghet oavsett dag i månaden. Vårt initiativ utmanar tabun och bryter ned stigmatisering kring dessa ämnen, och fortsätter att skapa positiv förändring.

Toalettpapper är en självklarhet likaså ska mensskydd vara.

Kom igång med tre enkla steg!

Svart mensskyddsdispenser med trosskydd och bindor

Ni väljer modell, antal dispensers och färg

Önskar ni en dispenser för tamponger och bindor? Eller tamponger i två storlekar? Eller bindor och trosskydd? Ni bestämmer!

Mensskyddsabonnemang

Ni väljer antal påfyllningar utifrån ert behov och kan enkelt justeras med tiden. Mensskydden skickas automatiskt ut till er var sjätte månad.

Gul herbox certified logga med tampong i mittenoch text runt om

Herbox-certifierade

Stort grattis! Ni är numera med och bidrar till en tryggare skolmiljö – oavsett dag i månaden.

Tre tamponger på ett löv

Mensskydd med 100% ekologisk bomull

För oss är hållbarhet avgörande! Vi är engagerade i att erbjuda skolor en hållbar och praktisk lösning när det kommer till mensskydd. Därav väljer vi aktivt att endast arbeta med mensskydd som tillverkas av ren ekologisk bomull. Vi sätter både kropp och miljö först, vi tar hand om elevernas välmående!

Vår produktion av dispensers sker i Sverige! Just nu pågår tester, då vi har som målsättning att innan 2025 producera alla våra dispenser till 100% återvunnet plast. Dem är utrustade med en mekanisk tidsfördröjning som säkerställer att endast ett mensskydd kan tas ut åt gången. Funktion gör vår lösning till ett pålitligt val med långsiktig hållbarhet,

Vi erbjuder skolor möjligheten att skapa anpassade prenumerationer som passar era specifika behov. Välj modell, antal, och färgalternativ, eller inkludera er skollogotyp – alternativen är många. Ni kan justera antalet påfyllningar och mängden ni vill ha, våra mensskydd skickas ut var sjätte månad.

så fungerar det

Gratis mensskydd – med stöd i skollagen och FNs globala mål

Skollagens första kapitel nämner att utbildningen ska ta hänsyn till barns och elevers olika behov, samt att skolan ska väga in skillnader (såväl sociala som ekonomiska).

De globala målen från FN inkluderar mål 4 (god utbildning), mål 3 (rätten till hälsa), mål 5 (jämställdhet) och mål 10 (jämlikhet).

Gratis mensskydd hjälper till att adressera både skollagens krav och de globala målen.

Vår automat för mensskydd

As normal as toiletpaper, tre stycken illustrerade toalettpapper med en röd fläck

Skapar trygghet på er skola

Ingen ska behöva uppleva stress, osäkerhet eller obehag på grund av menstruation eller brist på mensskydd.

Fist bump med en vit bakgrund

Bidrar till ökad jämställdhet

Det är vår gemensamma uppgift att skapa en skolmiljö som är inkluderande och där tjejers behov tas på allvar.

Illustrerad jordglob med gröna länder och vitbakgrund

Verkar för FN:s globala mål

Mål nummer 3: God hälsa och välbefinnande.
Mål nummer 5: jämställdhet.

Varje kund gör skillnad. Vi skänker 1% av vinsten till Kvinna till Kvinna! Tillsammans skapar vi förändring.

Kvinna till Kvinna