Hoppa till huvudinnehållet
Självklarhet med gratis mensskydd

3 Konsekvenser av att inte ha tillgång till mensskydd!

Det finns fortfarande flickor och kvinnor i dagens samhälle som inte har tillgång till mensskydd. 1 av 4 kvinnor i världen saknar tillgång till toaletter. Vilket innebär att det blir svårt att byta mensskydd. Det borde vara en självklarhet att kvinnor har tillgång till en toalett med rinnande vatten, lika viktigt är tillgång till gratis mensskydd. Hjälp till att tillgängliggöra mensskydd på fler platser och bidra till ett mer jämställt samhälle.

Nedan listar vi 3 konsekvenser av att inte ha tillgång till mensskydd när du verkligen behöver det…
88-procent-av-alla-kvinnor-i-världen-använder-inte-traditionella-mensskydd-som-tamponger-eller-bindor-pexels-7412086

1. Risk för infektioner

n88 procent av alla kvinnor i världen använder ännu inte traditionella mensskydd som tamponger eller bindor. I stället använder de tyg, löv och gräs. Att använda ohygieniska mensskydd ökar risken för sjukdomar och infektioner. En binda eller tampong bör man byta efter 4 timmar och inte använda längre än 8 timmar. Genom att inte ha tillgång till mensskydd är därmed risken stor att du går runt med ett mensskydd alldeles för länge. Om du inte byter ditt mensskydd finns risk för läckage och dålig lukt. Det är således väldigt viktigt att se till att mensskydd finns tillgängligt överall

oro-kopplat-till-mens-pexels-liza-summer-6382642

2. Känna oro

Det är dessutom fortfarande ett stort problem i världen när det kommer till att prata öppet om mens. Genom att tillgängliggöra mensskydd på fler platser tror vi att detta kan leda till ett mer öppet samtal kring ämnet. En effekt av detta är att det inte längre blir lika skämmigt att behöva gömma en tampong och ta med den till toaletten. Genom att erbjuda gratis mensskydd skapas också en trygghet hos fler kvinnor. Risken att blöda igenom och behöva lämna arbetsplats, skola etcetera minskar. Det kan skapa en oro för kvinnor att känna att de kan blöda igenom, att införa mensskydd på arbetsplatsen skapar en tryggare miljö.

pexels-karolina-grabowska-4968638

3. Dyrt med mensskydd

Att köpa mensskydd är dessutom inte billigt. I många delar av världen har kvinnor och flickor inte råd att köpa mensskydd. Genom att tillgängliggöra gratis mensskydd till företag och skolor ökar chansen att ingen behöver gå utan.

Kontakta oss

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.