Hoppa till huvudinnehållet
pexels-rebrand-cities-1367276

5 anledningar till varför mensskydd ska vara gratis på din arbetsplats!

Många kvinnor har någon gång känt sig tvingade att lämna arbetsplatsen då de inte haft mensskydd med sig. Mensskydd borde vara lika givet som toalettpapper. Tyvärr är detta långt ifrån verkligheten på många arbetsplatser i Sverige. Skottland blev det första landet att rösta fram att alla kvinnor ska ha tillgång till gratis mensskydd. Det är dags för Sverige att vara med och göra skillnad. Ta ställning och var med i utvecklingen mot ett mer jämställt samhälle. Nedan listar vi fem fördelar med att erbjuda gratis mensskydd på din arbetsplats!

pexels-anna-shvets-3962345

Övertala arbetsgivaren med 5 argument

1. Krossa tabun kring mens!

Det är fortfarande många kvinnor och barn som tycker mens är pinsamt att prata om. Genom att erbjuda mensskydd på arbetsplatsen kan företaget vara med i utvecklingen till ett mer öppet samtal kring mens och mensskydd.

2. Trygghet på arbetsplatsen!

Att blöda igenom är något de flesta kvinnor är rädda för. Genom att erbjuda gratis mensskydd på arbetsplatsen skapas en trygghet hos personalen, då de vet att det alltid finns tillgängligt.

3. Lika självklart som toalettpapper!

På en arbetsplats är det en självklarhet att det ska finnas hygien artiklar liksom toalettpapper och tvål. Mensskydd borde vara precis lika självklart för arbetsgivaren att erbjuda.
Att inte ha tillgång till mensskydd på arbetet kan bland annat påverka kvinnors hygien men även deras mående negativt. Kvinnor glömmer ofta sitt mensskydd hemma och av detta skäl i stället behöver använda sig utav papper. Det är dags att se till att kvinnor har möjlighet till gratis mensskydd på arbetsplatsen.

pexels-maria-tyutina-241558

Billigare än kaffe?

4. Billigare än kaffet på arbetsplatsen!

Din arbetsgivare påstår att det är dyrt med gratis mensskydd på arbetsplatsen. Enligt undersökningar visar det sig faktiskt vara billigare att erbjuda mensskydd än kaffe. Genom att använda Herbox som har en fördröjningstid på en minut, minskar möjligheten för en person ta flera tamponger samtidigt. Detta bidrar i sin tur till en mer ekonomisk lösning över tid.

5. Spara tid!

Ibland glöms mensskyddet hemma, genom att erbjuda mensskydd på arbetsplatsen sparar därmed personalen mycket tid. Personalen slipper ta rast eller springa i väg på arbetstid för att köpa mensskydd. Inför mensskydd på arbetsplatsen för att både spara tid och skapa en tryggare arbetsmiljö för era anställda.

 

Så är det inte dags att ta ett snack med chefen?

Kontakta oss

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.