Hoppa till huvudinnehållet

Herbox Historia

Herbox idé är sprunget ur ett självupplevt problem, där vi många gånger hamnat i obekväma situationer på grund av mens och avsaknaden av mensskydd.

En tripp till USA

2019 studerade vi (Hanna Lauste och Linn Rosenqvist) i San Diego där vi gick på ett enormt campus och började reflektera över problemet. Hur kommer det sig att en så stor andel av jordens befolkning menstruerar, och ändå saknas mensskydd på de allra flesta toaletter? Vi insåg snabbt att detta är ett problem många tjejer och kvinnor känner igen sig i, samtidigt som de företag som velat erbjuda gratis mensskydd har saknat en bra distributionslösning.

 

om-oss

Hem till Sverige för att skapa ny historia

Efter hemkomsten från San Diego 2020 kontaktade vi ett företag inom produktutveckling som hjälpte oss att ta fram den lösning vi hade i huvudet. Dispensers med mensskydd, med en inbyggd tidsfördröjning för att förhindra svinn. Och på så sätt kunde vi nu hjälpa företag och organisationer att tillgängliggöra mensskydd.

2021

Herbox grundades med en stark vision om att skapa skillnad i samhället. Vi brinner för att kvinnors rättigheter ska tas på allvar och därför bestämde vi redan i startskedet att vi ville arbeta med The Kvinna till Kvinna Foundation, och skänker 1% av vår vinst till deras viktiga arbete.

2022

Lanserade vi äntligen våra tampongdispensers – en overklig känsla när en av våra första kunder är vår egna gamla gymnasieskola Nösnäsgymnasiet. Så fint att kunna göra skillnad på en plats vi själva har en så stark relation till. Vi såg ett behov och efterfrågan på flera håll och fick kontakt med alla möjliga olika branscher som ville haka på förändringsresan.

 

herbox-2023

Herbox 2023

2023

Det har varit många utmaningar längs vägen, många sena kvällar och frustrerande stunder. Att driva en startup och vara banbrytande är inte alltid enkelt. Vi navigerar oss fram och får mängder med lärdomar längs vägen, men en sak är säker – framåt ska vi! Nu finns vi på tusentals toaletter runt om i hela Sverige och Europa. Och har dessutom vuxit och blivit ett helt Herbox-team som dagligen arbetar mot samma mål och vision.

Tillsammans skapar vi en tryggare miljö för kvinnor. Vill ni vara med i arbetet för att ska en tryggare och mer jämställd miljö på er arbetsplats?

Kontakta oss

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.