Hoppa till huvudinnehållet
Nellie Berntsson och Herbox. Nellie Berntsson i stallet med en Herbox. Häst i bakgrunden nellie_berntsson_fattagaloppen_herbox

 #FATTAGALOPPEN – Ett initiativ för trygg och jämställd ridsport, oavsett dag i månaden.

Säg hej till Herbox första ambassadör Nellie Berntsson. Tillsammans med Nellies engagemang i kvinnofrågor och bakgrund inom ridsport, ska vi skapa något magiskt! Vi vill bryta barriärer, sprida medvetenhet och stödja kvinnors rättigheter på alla nivåer. Det handlar om att våga göra skillnad och ta steget mot en mer jämställd, inkluderande och trygg miljö i stallet, på tävlingsplatser och på ridskolor. Därför driver vi tillsammans kampanjen #FATTAGALOPPEN för att förändra svensk ridning.

 
”Att vara ambassadör för Herbox känns större än bara ett samarbete,
tillsammans kan vi göra skillnad inom svensk ridsport.”

Agera idag för en mer jämställd miljö, kontakta oss!

Går du på en skola eller arbetar på arbetsplats i behov av mensskydd? Eller sitter du själv kanske i en position med rollen till förädring och är intresserad av att veta mer? Kontakta oss nedan!

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

 

Nio av tio inom ridsporten är kvinnor, trots detta är inte gratis mensskydd en självklarhet

Trots att nio av tio inom ridsporten är kvinnor står vi ändå inför utmaningen att skapa en ridsport som är trygg och bekväm för alla. Det är förbryllande att kvinnor kan dominera arenorna och tävlingsbanorna, samtidigt som ett grunläggande behov – tillgång till mensskydd – inte är tillgodosett. Vårt mål är att kvinnor på alla nivåer inom ridsporten, från nybörjare till elit, ska kunna känna sig bekväma och obegränsade – oavsett dag i månaden.

Tillsammans är det vårt ansvar att se till att skapa förändring!

Nellie Bentsson sitter på en vit häst

Mens stoppar inte tävlingsryttaren Nellie!

Kvinnor bär ofta vita ridbyxorna under sina tävlingar som symboliserar ridsportens tradition och elegans. Men sanningen är att hantera mens i dessa situationer kan vara en verklig utmaning, och oron för läckage är påtaglig.

Vi citerar Nellie – När jag tävlar vill jag kunna fokusera helt på min prestation och inte på om mensen ska komma eller oron när jag kliver av hästen  och mina vita byxor inte längre är vita utan röda”

Målet med vårt samarbete är att tillsammans skapa en förändring inom ridsport. Vi ska tillgängliggöra gratis mensskydd, skapa en trygg, jämställd och modernare ridmiljö. Ingen ska behöva kompromissa med sin prestation eller komfort på grund av något så naturligt som mens.

”Jag vill bryta mark, skapa förändring och skapa trygghet för alla som rider”

 

Varför Herbox?

As normal as toiletpaper, tre stycken illustrerade toalettpapper med en röd fläck

Skapa trygghet

Ingen tjej ska någonsin vara tvungen att uppleva stress, otrygghet eller obekvämlighet på grund av mens eller bristen på tillgång till mensskydd. Varken i stallet eller på tävlingen!

Fist bump med en vit bakgrund

Öka jämställdheten

Det är allas gemensamma ansvar att etablera en inkluderande miljö inom alla organisationer där tjejer och kvinnors behov tas på allvar.

Illustrerad jordglob med gröna länder och vitbakgrund

Aktivt främja FN:s globala mål

Mål nummer 3: God hälsa och välbefinnande.

Mål nummer 5: Jämställdhet

Var med och bidra till att skapa en mer jämställd värld där kvinnor alltid kan delta på lika villkor.